New Job

New Job

 

Below is my first interview as Country Manager of Candy Hoover Turkey and I give the true basic explanation why I changed Company.

Basically I say, I preferred very much to work in Istanbul than in Europe (Athens) and accepted the opportunity that Candy Hoover group offered. Also a very nice challenge …

 

Türkiye’de %1,5 pazar payına sahip olduklarını ve bu rakamı %3-4’e çıkarmak istediklerini belirten Candy Hoover Eurosia Ev Gereçleri A.Ş. Ülke Müdürü Andrea Ojetti; “300 bayimiz var ve 1000 bayiye hitap etmeyi hedefliyoruz” diyor.
Öncelikle kişisel olarak sizi tanıyabilir miyiz?
35 yıldır iş yaşamının içindeyim. Bu sürenin 26 yılını Indesit Company’de geçirdim. Çalışma süremde neredeyse bütün dünyayı gezdim. Ortadoğu, Kuzey Amerika, Avrupa, Çin, Singapur ve Avusturalya’da görev yaptıktan sonra sonunda İstanbul’a geldim ve bu şehre âşık oldum. Indesit Company bünyesinde Atina’ya tayin oldum. Avrupa’da genellikle çok durgun bir piyasa mevcut ve buna karşın Türkiye daha canlı bir ekonomiye sahip, burada benim için daha parlak bir istikbal görünüyor. Ben de İstanbul’da olmak istedim ve Candy Hoover’den gelen teklifi kabul ettim. Çok fazla Indesit bayisi beni aradı ve yeni görevimden dolayı çiçek gönderdi, beni tebrik etti. Bundan dolayı çok mutlu oldum. Aktif ve enerjik bir yer olan Türkiye’nin problemleri olsa da fırsatları çok fazla. Hoover, çok iyi bir şirket ve Türkiye’ye yeni geldi. Bu ülkeye kalmak için gelen Hoover, ticari operasyon değil, endüstriyel sanayi yatırımı yapıyor. Eskişehir’deki pişirme grubundaki merkez fabrikamızla birlikte Hoover’de yaklaşık toplam 800 çalışanımız bulunmaktadır. Fabrikamızda üretilen bütün ürünler Avrupa da dahil olmak üzere dünyanın pek çok ülkesine ihraç edilmektedir. Kaliteli ve rekabetçi ürünlerimiz bulunuyor ve bundan dolayı biz çok şanslıyız.
Ürünleriniz ve hizmetleriniz hakkında bilgi verir misiniz?
Hoover, Türk pazarında halen istediğimiz Pazar payına sahip değil. Buna rağmen Hoover denildiğinde herkes Hoover’i biliyor ve bilinirlik oranı yüksek bir marka. Çünkü Türkiye’de özellikle elektrikli süpürgelerinden dolayı eskiden güçlü bir marka konumundaydı. Hoover yüzyılı aşkın süredir elektrikli süpürge üretiyor. Ürünlerimizde tasarıma ve Ar-Ge’ye çok önem veriyoruz. Çünkü Araştırma-Geliştirme bölümleri olmazsa her firma benzer ürünleri Uzakdoğu’dan getirebilir ve pazarda ayrışma fırsatımız olmaz. Biz, farklı stratejimiz gereği Ar-Ge sürecimiz sonrasında oluşan tasarımlarımızın patentini alınıyor ve üretim sürecini başlatıyoruz. Ürünlerimizin özellikleri, kalitesi kararlılığımızı ve farkımızı ortaya çıkarmaktadır. Örneğin Avrupa’da Zemin Temizlik Ürünü’nde en büyük 2. pazar payına sahibiz.
Sizin yönetime gelmeniz ve çalışmalarınızla birlikte 2013 yılında Hoover’de olumlu etkiler hissedilebilecek mi?
Evet, örneğin Hoover bayisi olmak isteyenlerle hemen görüşmelere başladık. Öncelikle satış noktalarına odaklanıyoruz. İlk etapta dağıtımımızı iyi yapmayı önemli görüyoruz. Sonrasında ise iletişim ve reklam çalışmalarına hız vereceğiz. Bunun yanı sıra 2013 yılının Ocak ayıyla birlikte çalışma ofisimizi İstanbul Kozyatağı’na taşıyacağız. Bizim 300 adet servis noktamız mevcut, verimli ve çok iyi çalışmaktadırlar. %1,5 pazar payımız bulunuyor ve hedefimiz Türkiye’de %3-4 pazar payı elde etmektir, bunu 3 yıl içinde yapmak istiyoruz. Piyasada bir aktör olmamız için en azından bu rakamlara ulaşmamız gerekiyor.


112 risposte a “New Job”